Mézes-tárkonyos csirkeragu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 4 szelet bacon
  • 20 dkg gomba
  • 2 közepes csemege uborka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 dl fehérbor
  • 1 mokkáskanál tárkony
  • bors
  • majoránna
  • ételízesítő
  • 1 kis pohár tejföl

Elkészítése:

A kockákra vágott szalonnát kevés olajon kiolvasztom. Hozzáadom a vöröshagymát és a foghagymát, majd üvegesre pirítom. Ezután belerakom a felkockázott húst és addig pirítom, míg egy kis színt kap.

Hozzáadom a felszeletelt gombát és az uborkát. Beleteszem a mézet, mustárt és hozzáöntöm a bort és belerakom a fűszereket.

Mikor a hús megpuhult a tejföllel besűrítem. Tésztával vagy rizzsel tálalom.