Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes-sörös csirke recept

Mézes-sörös csirke
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • kb 60 dkg csirkemellfilé

    Szósz:

    • 1 fej vöröshagyma
    • 5 ek szójaszósz
    • 2 ek méz
    • 1 ek mustár
    • 2 dl világos sör
    • 1 ek vaj
    • só, bors ízlés szerint

    Köret:

    • őszibarack konzerv
    • köménymagos párolt kelkáposzta

    Elkészítése:

    A húst sózzuk, borsozzuk és kevés olajon mindkét oldalát megpirítjuk.

    A szószhoz egy lábasban kevés olajat hevítünk, megdinszteljük rajta az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a mézet és kissé megkaramellizáljuk. Ezután hozzáadjuk a szójaszószt, a mustárt, a sört és szószos állagúra összeforraljuk, majd belekeverjük a vajat. Ízesítjük sóval és borssal.

    Egy hőálló tálat kivajazunk, beletesszük a húst, majd ráöntjük a szószt. Előmelegített 180 fokos sütőbe toljuk és kb 30 percig sütjük. A sütés alatt a húst párszor a szósszal meglocsoljuk.

    A kelkáposztát leveleire szedjük és pároló betétben roppanósra pároljuk. Abban a serpenyőbe amiben pirítottuk a húst, beleöntünk 2 ek olajat, beleszórunk 1 tk egész köményt és átpirítjuk (vigyázat pattogni fog!). Ha a káposzta már elég puha átforgatjuk a köménymagos olajban és ízlés szerint sózzuk.

    A csirkemellet felkockázott őszibarack befőttel és a langyos kelkáposztával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá