Hozzávalók:
Szósz:
Köret:
Elkészítése:
A húst sózzuk, borsozzuk és kevés olajon mindkét oldalát megpirítjuk.
A szószhoz egy lábasban kevés olajat hevítünk, megdinszteljük rajta az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a mézet és kissé megkaramellizáljuk. Ezután hozzáadjuk a szójaszószt, a mustárt, a sört és szószos állagúra összeforraljuk, majd belekeverjük a vajat. Ízesítjük sóval és borssal.
Egy hőálló tálat kivajazunk, beletesszük a húst, majd ráöntjük a szószt. Előmelegített 180 fokos sütőbe toljuk és kb 30 percig sütjük. A sütés alatt a húst párszor a szósszal meglocsoljuk.
A kelkáposztát leveleire szedjük és pároló betétben roppanósra pároljuk. Abban a serpenyőbe amiben pirítottuk a húst, beleöntünk 2 ek olajat, beleszórunk 1 tk egész köményt és átpirítjuk (vigyázat pattogni fog!). Ha a káposzta már elég puha átforgatjuk a köménymagos olajban és ízlés szerint sózzuk.
A csirkemellet felkockázott őszibarack befőttel és a langyos kelkáposztával tálaljuk.