Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes-narancsos csirkecomb recept

Mézes-narancsos csirkecomb
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • személyenként 1 egész csirkecomb
    • 1-2 fej fokhagyma
    • 2 narancs
    • 2-3 ek méz
    • só, bors
    • 20 dkg aszalt szilva

    Elkészítése:

    A megtisztított combok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és belehelyezzük egy kiolajozott tepsibe.

    A mézet kikeverjük egy narancs kifacsart levével és a felével meglocsoljuk a combokat. Rádobjuk a fokhagyma gerezdeket, letakarjuk alufóliával, majd hűtőbe tesszük kb 1 órára pácolódni.

    Ezután előmelegített, 180 °C-os sütőben letakarva kb fél óráig pároljuk, ezután levesszük a fóliát és egy ecsettel átkenjük a combokat a mézes narancslével, mellétesszük a narancsgerezdeket és az aszalt szilvát.

    Sütés közben párszor megkenegetjük a húst a maradék mézes narancslével és szép pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá