Mézes-narancsos csirkecomb

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Mézes-narancsos csirkecomb

Hozzávalók:

  • személyenként 1 egész csirkecomb
  • 1-2 fej fokhagyma
  • 2 narancs
  • 2-3 ek méz
  • só, bors
  • 20 dkg aszalt szilva

Elkészítése:

A megtisztított combok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és belehelyezzük egy kiolajozott tepsibe.

A mézet kikeverjük egy narancs kifacsart levével és a felével meglocsoljuk a combokat. Rádobjuk a fokhagyma gerezdeket, letakarjuk alufóliával, majd hűtőbe tesszük kb 1 órára pácolódni.

Ezután előmelegített, 180 °C-os sütőben letakarva kb fél óráig pároljuk, ezután levesszük a fóliát és egy ecsettel átkenjük a combokat a mézes narancslével, mellétesszük a narancsgerezdeket és az aszalt szilvát.

Sütés közben párszor megkenegetjük a húst a maradék mézes narancslével és szép pirosra sütjük.