Mézes-mustáros csirke recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell filé
- 5 dkg vaj
- 1 vöröshagyma
- 5 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 2 dl főzőtejszín
- 1 dl fehérbor
- 1 ek mustár
- 2 ek méz
- só
- bors
- 1 csokor petrezselyem
- 1 ek liszt
- 1/2 citrom leve és reszelt héja
Elkészítése:
A húst csíkokra, vagy apró kockákra vágjuk. A hagymát felkockázzuk, és 5 dkg vajon pároljuk meg, majd a húst keverjük hozzá. Sózzuk, borsozzuk, és a csíkokra vágott sárgarépát, fehérrépát is tegyük bele. Jól keverjük el, majd a borral és egy kevés vízzel öntsük fel.
Főzzük puhára, majd a mustárt a tejszínnel és a liszttel keverjük csomómentesre, a mézzel, citromhéjjal, citromlével ízesítsük.
Lassan keverjük hozzá a raguhoz, és apróra vágott petrezselyemmel szórjuk meg. 1-2 percig még főzzük, majd tálaljuk.
Bármilyen tésztával kínálhatjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.