Mézes-mustáros csirke recept
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell filé
- 5 dkg vaj
- 1 vöröshagyma
- 5 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 2 dl főzőtejszín
- 1 dl fehérbor
- 1 ek mustár
- 2 ek méz
- só
- bors
- 1 csokor petrezselyem
- 1 ek liszt
- 1/2 citrom leve és reszelt héja
Elkészítése:
A húst csíkokra, vagy apró kockákra vágjuk. A hagymát felkockázzuk, és 5 dkg vajon pároljuk meg, majd a húst keverjük hozzá. Sózzuk, borsozzuk, és a csíkokra vágott sárgarépát, fehérrépát is tegyük bele. Jól keverjük el, majd a borral és egy kevés vízzel öntsük fel.
Főzzük puhára, majd a mustárt a tejszínnel és a liszttel keverjük csomómentesre, a mézzel, citromhéjjal, citromlével ízesítsük.
Lassan keverjük hozzá a raguhoz, és apróra vágott petrezselyemmel szórjuk meg. 1-2 percig még főzzük, majd tálaljuk.
Bármilyen tésztával kínálhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »

