Mézes-mustáros csirke recept

Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell filé
- 5 dkg vaj
- 1 vöröshagyma
- 5 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 2 dl főzőtejszín
- 1 dl fehérbor
- 1 ek mustár
- 2 ek méz
- só
- bors
- 1 csokor petrezselyem
- 1 ek liszt
- 1/2 citrom leve és reszelt héja
Elkészítése:
A húst csíkokra, vagy apró kockákra vágjuk. A hagymát felkockázzuk, és 5 dkg vajon pároljuk meg, majd a húst keverjük hozzá. Sózzuk, borsozzuk, és a csíkokra vágott sárgarépát, fehérrépát is tegyük bele. Jól keverjük el, majd a borral és egy kevés vízzel öntsük fel.
Főzzük puhára, majd a mustárt a tejszínnel és a liszttel keverjük csomómentesre, a mézzel, citromhéjjal, citromlével ízesítsük.
Lassan keverjük hozzá a raguhoz, és apróra vágott petrezselyemmel szórjuk meg. 1-2 percig még főzzük, majd tálaljuk.
Bármilyen tésztával kínálhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »