Mézes-mustáros csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell filé
  • 5 dkg vaj
  • 1 vöröshagyma
  • 5 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 dl fehérbor
  • 1 ek mustár
  • 2 ek méz
  • bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 ek liszt
  • 1/2 citrom leve és reszelt héja

Elkészítése:

A húst csíkokra, vagy apró kockákra vágjuk. A hagymát felkockázzuk, és 5 dkg vajon pároljuk meg, majd a húst keverjük hozzá. Sózzuk, borsozzuk, és a csíkokra vágott sárgarépát, fehérrépát is tegyük bele. Jól keverjük el, majd a borral és egy kevés vízzel öntsük fel.

Főzzük puhára, majd a mustárt a tejszínnel és a liszttel keverjük csomómentesre, a mézzel, citromhéjjal, citromlével ízesítsük.

Lassan keverjük hozzá a raguhoz, és apróra vágott petrezselyemmel szórjuk meg. 1-2 percig még főzzük, majd tálaljuk.

Bármilyen tésztával kínálhatjuk.