Mézes-fokhagymás sült csirke recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg csirke vegyesen (alsó és felsőcomb, szárny)
- 4 evőkanál burgonyakeményítő
- 15 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só, bors
- 10 dkg vaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 10 dkg cukor
- 2 evőkanál méz
- 2 kiskanál sötét szójaszósz
- 1 kiskanál sütőpor
- 3-5 dkg szezámmag vagy tökmag
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A csirke alkatrészeket feldaraboljuk minél kisebb darabokra. A szárnyakat félbevágjuk, az alsócombokat nagyságuktól függően egy bárddal vagy éles késsel két vagy három részre vágjuk. A felsőcombokat ugyanígy vágjuk fel.
A húsokat tegyük egy nagyobb tálba, sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk át az egészet, hogy mindenhol érje a fűszer.
Ezután a tojást a lisztet a sütőport és a keményítőt szójuk a húsokra. Újra jól forgassuk össze az egészet.
Egy nagyobb serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, tegyük bele a húst és süssük meg, de ne süssük át teljesen! Kb 15-20 perc múlva vegyük ki egy szűrőbe a húsokat és csepegtessük le. Ehhez elég 2-3 perc, majd tegyük vissza újra a forró olajba a húsokat. Süssük teljesen készre.
Készítsük el a vajas mézes fokhagymás mázat. A vajat olvasszuk meg és süssük meg benne a zúzott fokhagymát, majd tegyük hozzá a szójaszószt és adjuk hozzá a cukrot. Hagyjuk, hogy a cukor elolvadjon és egy kicsit karamellizálódjon, majd tegyük hozzá a mézet.
Forgassuk át a még meleg kisült húsokat a mázban. Ha szeretnénk, szórjuk meg szezámmaggal vagy tökmaggal és még melegen tálaljuk.
Sült burgonya illik mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »