Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes-fokhagymás sült csirke recept

Mézes-fokhagymás sült csirke
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg csirke vegyesen (alsó és felsőcomb, szárny)
    • 4 evőkanál burgonyakeményítő
    • 15 dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • só, bors
    • 10 dkg vaj
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 10 dkg cukor
    • 2 evőkanál méz
    • 2 kiskanál sötét szójaszósz
    • 1 kiskanál sütőpor
    • 3-5 dkg szezámmag vagy tökmag
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A csirke alkatrészeket feldaraboljuk minél kisebb darabokra. A szárnyakat félbevágjuk, az alsócombokat nagyságuktól függően egy bárddal vagy éles késsel két vagy három részre vágjuk. A felsőcombokat ugyanígy vágjuk fel.

    A húsokat tegyük egy nagyobb tálba, sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk át az egészet, hogy mindenhol érje a fűszer.

    Ezután a tojást a lisztet a sütőport és a keményítőt szójuk a húsokra. Újra jól forgassuk össze az egészet.

    Egy nagyobb serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, tegyük bele a húst és süssük meg, de ne süssük át teljesen! Kb 15-20 perc múlva vegyük ki egy szűrőbe a húsokat és csepegtessük le. Ehhez elég 2-3 perc, majd tegyük vissza újra a forró olajba a húsokat. Süssük teljesen készre.

    Készítsük el a vajas mézes fokhagymás mázat. A vajat olvasszuk meg és süssük meg benne a zúzott fokhagymát, majd tegyük hozzá a szójaszószt és adjuk hozzá a cukrot. Hagyjuk, hogy a cukor elolvadjon és egy kicsit karamellizálódjon, majd tegyük hozzá a mézet.

    Forgassuk át a még meleg kisült húsokat a mázban. Ha szeretnénk, szórjuk meg szezámmaggal vagy tökmaggal és még melegen tálaljuk.

    Sült burgonya illik mellé.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá