Mézes-fokhagymás sült csirke recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg csirke vegyesen (alsó és felsőcomb, szárny)
- 4 evőkanál burgonyakeményítő
- 15 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só, bors
- 10 dkg vaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 10 dkg cukor
- 2 evőkanál méz
- 2 kiskanál sötét szójaszósz
- 1 kiskanál sütőpor
- 3-5 dkg szezámmag vagy tökmag
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A csirke alkatrészeket feldaraboljuk minél kisebb darabokra. A szárnyakat félbevágjuk, az alsócombokat nagyságuktól függően egy bárddal vagy éles késsel két vagy három részre vágjuk. A felsőcombokat ugyanígy vágjuk fel.
A húsokat tegyük egy nagyobb tálba, sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk át az egészet, hogy mindenhol érje a fűszer.
Ezután a tojást a lisztet a sütőport és a keményítőt szójuk a húsokra. Újra jól forgassuk össze az egészet.
Egy nagyobb serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, tegyük bele a húst és süssük meg, de ne süssük át teljesen! Kb 15-20 perc múlva vegyük ki egy szűrőbe a húsokat és csepegtessük le. Ehhez elég 2-3 perc, majd tegyük vissza újra a forró olajba a húsokat. Süssük teljesen készre.
Készítsük el a vajas mézes fokhagymás mázat. A vajat olvasszuk meg és süssük meg benne a zúzott fokhagymát, majd tegyük hozzá a szójaszószt és adjuk hozzá a cukrot. Hagyjuk, hogy a cukor elolvadjon és egy kicsit karamellizálódjon, majd tegyük hozzá a mézet.
Forgassuk át a még meleg kisült húsokat a mázban. Ha szeretnénk, szórjuk meg szezámmaggal vagy tökmaggal és még melegen tálaljuk.
Sült burgonya illik mellé.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »