Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes-almás csirkecomb recept

Mézes-almás csirkecomb
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 db egész csirkecomb
    • 4 db alma
    • 3 ek méz
    • 1 ek liszt
    • ízlés szerint só
    • bors
    • 2 szem egész szegfűszeg
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 ek zsír,vagy olaj a tepsi kikenéséhez

    Elkészítése:
    A húst megmosom,és szárazra törlöm. Az összetört fokhagymával bedörzsölöm a combokat sózom,borsozom,majd hűtőbe teszem 1 vagy több órára.
    A tepsit kikenem a zsírral vagy olajjal,belerakom a combokat,rálocsolom a mézet,öntök alá kb fél dl vizet.
    Mellérakom a 2 szem szegfűszeget,alufóliával letakarva 30 percig 200 fokon sütöm.
    Addig az almákat megmosom,cikkekre vágom(magházat kiveszem). Fél óra elteltével a húst kiveszem a sütőből,az almákat ráteszem a combokra,és szép pirosra sütöm kb 10 perc alatt.
    Ezután a húsokat és almákat kiszedem egy tálra,és a visszamaradt pecsenyeléhez keverek 1 ek lisztet,pirítom,és öntök alá kb 1 dl vizet. Kb 10 percig kis lángon főzöm. A húst az almaszeletekkel tányérra teszem,és a szósszal meglocsolom. Párolt zöldséggel és rizzsel kínálom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá