Hozzávalók:
Elkészítése:
A húst megmosom,és szárazra törlöm. Az összetört fokhagymával bedörzsölöm a combokat sózom,borsozom,majd hűtőbe teszem 1 vagy több órára.
A tepsit kikenem a zsírral vagy olajjal,belerakom a combokat,rálocsolom a mézet,öntök alá kb fél dl vizet.
Mellérakom a 2 szem szegfűszeget,alufóliával letakarva 30 percig 200 fokon sütöm.
Addig az almákat megmosom,cikkekre vágom(magházat kiveszem). Fél óra elteltével a húst kiveszem a sütőből,az almákat ráteszem a combokra,és szép pirosra sütöm kb 10 perc alatt.
Ezután a húsokat és almákat kiszedem egy tálra,és a visszamaradt pecsenyeléhez keverek 1 ek lisztet,pirítom,és öntök alá kb 1 dl vizet. Kb 10 percig kis lángon főzöm. A húst az almaszeletekkel tányérra teszem,és a szósszal meglocsolom. Párolt zöldséggel és rizzsel kínálom.