Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mediterrán csirkemell recept

Mediterrán csirkemell
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 egész csirkemellfilé
    • 10-15 szem cseresznyeparadicsom
    • 1 kis fej mogyoróhagyma
    • friss bazsalikom
    • mozzarella
    • (permezán)sajt
    • (olíva)olaj
    • panírhoz: liszt,  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A csirkemellet kettévágom, hogy egy jó nagy szelet legyen belőle. Sózom, borsozom. Majd bepanírozom: liszt, tojás, zsemlemorzsa.

    Kevés olajon kisütöm, majd hagyom pihenni. Közben egy serpenyőben olívaolajat hevítek.

    A mogyoróhagymát apróra vágom és megfonnyasztom az olívaolajon, a félbevágott cseresznyeparadicsomot a hagymához teszem és fűszerezem sóval, borssal, esetleg egy kis olasz fűszerkeverékkel, majd két bazsalikomlevelet apró darabokra vágok és hozzádobom a paradicsomhoz.

    Ha megpuhult akkor kész. A panírozott és kisütött csirkemellet beleteszem egy tepsibe, ráteszem a megpuhult paradicsomot, majd mozzarella szeleteket és a legvégén egy kis parmezánnal megszórom, egy kis olívaolajat lehet rá csorgatni, hogy ne száradjon ki. Addig sütöm, amíg a sajt rá nem olvad.

    Mindezt én petrezselymes burgonyával tálalom, de jó még finom burgonyapürével is. Jó étvágyat.

    Sztori:

    Egy Michelin-csillagos séftől láttam, akinek nagy rajongója vagyok. Ez eddig az első olyan étel, amit még én is meg tudtam csinálni, nagyon egyszerű, és a paradicsom nagyon feldobja az amúgy kicsit unalmas csirkemellet. :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá