Mediterrán csirkemell

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 egész csirkemellfilé
  • 10-15 szem cseresznyeparadicsom
  • 1 kis fej mogyoróhagyma
  • friss bazsalikom
  • mozzarella
  • (permezán)sajt
  • (olíva)olaj
  • panírhoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa

Elkészítése:

A csirkemellet kettévágom, hogy egy jó nagy szelet legyen belőle. Sózom, borsozom. Majd bepanírozom: liszt, tojás, zsemlemorzsa.

Kevés olajon kisütöm, majd hagyom pihenni. Közben egy serpenyőben olívaolajat hevítek.

A mogyoróhagymát apróra vágom és megfonnyasztom az olívaolajon, a félbevágott cseresznyeparadicsomot a hagymához teszem és fűszerezem sóval, borssal, esetleg egy kis olasz fűszerkeverékkel, majd két bazsalikomlevelet apró darabokra vágok és hozzádobom a paradicsomhoz.

Ha megpuhult akkor kész. A panírozott és kisütött csirkemellet beleteszem egy tepsibe, ráteszem a megpuhult paradicsomot, majd mozzarella szeleteket és a legvégén egy kis parmezánnal megszórom, egy kis olívaolajat lehet rá csorgatni, hogy ne száradjon ki. Addig sütöm, amíg a sajt rá nem olvad.

Mindezt én petrezselymes burgonyával tálalom, de jó még finom burgonyapürével is. Jó étvágyat.

Sztori:

Egy Michelin-csillagos séftől láttam, akinek nagy rajongója vagyok. Ez eddig az első olyan étel, amit még én is meg tudtam csinálni, nagyon egyszerű, és a paradicsom nagyon feldobja az amúgy kicsit unalmas csirkemellet. :)