Hozzávalók:
Elkészítése:
A csirkemellet kettévágom, hogy egy jó nagy szelet legyen belőle. Sózom, borsozom. Majd bepanírozom: liszt, tojás, zsemlemorzsa.
Kevés olajon kisütöm, majd hagyom pihenni. Közben egy serpenyőben olívaolajat hevítek.
A mogyoróhagymát apróra vágom és megfonnyasztom az olívaolajon, a félbevágott cseresznyeparadicsomot a hagymához teszem és fűszerezem sóval, borssal, esetleg egy kis olasz fűszerkeverékkel, majd két bazsalikomlevelet apró darabokra vágok és hozzádobom a paradicsomhoz.
Ha megpuhult akkor kész. A panírozott és kisütött csirkemellet beleteszem egy tepsibe, ráteszem a megpuhult paradicsomot, majd mozzarella szeleteket és a legvégén egy kis parmezánnal megszórom, egy kis olívaolajat lehet rá csorgatni, hogy ne száradjon ki. Addig sütöm, amíg a sajt rá nem olvad.
Mindezt én petrezselymes burgonyával tálalom, de jó még finom burgonyapürével is. Jó étvágyat.
Egy Michelin-csillagos séftől láttam, akinek nagy rajongója vagyok. Ez eddig az első olyan étel, amit még én is meg tudtam csinálni, nagyon egyszerű, és a paradicsom nagyon feldobja az amúgy kicsit unalmas csirkemellet. :)