Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Majoránnás pulykaragu recept

Majoránnás pulykaragu
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • kb 40 dkg pulykacomb filé
    • 15 dkg kolozsvári szalonna
    • 20 dkg zöldborsó
    • 1 kápia paprika
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 tk aprított majoránna
    • só,őrölt bors ízlés szerint
    • 1 ek liszt
    • 1/2 liter húsleves laplé

    Elkészítése:

    A húst mosás után kisebb darabokra vágjuk.

    Egy lábasban a csíkokra vágott szalonnát lepiríjuk. A vöröshagymát és paprikát szintén felkockázva hozzáadjuk. Állandó kevergetés mellett üvegesre pirítjuk és a húst is hozzáadjuk, majd sózzuk,borsozzuk és majoránnával megszórjuk.

    Addig pirítjuk a húst, amíg szépen kifehéredik, azután liszttel megszórjuk és az alaplével felöntjük.

    Fedő alatt puhára főzzük. Legvégül kerül bele a zöldborsó. Addig főzzük, míg a borsó is megpuhul és tálalhatjuk is.

    A majoránnás pulykaragu kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 135 kcal
    Fehérje: 9 g
    Szénhidrát: 4 g
    Zsír: 9 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá