Majoránnás pulykaragu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • kb 40 dkg pulykacomb filé
  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 kápia paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tk aprított majoránna
  • só,őrölt bors ízlés szerint
  • 1 ek liszt
  • 1/2 liter húsleves laplé

Elkészítése:

A húst mosás után kisebb darabokra vágjuk.

Egy lábasban a csíkokra vágott szalonnát lepiríjuk. A vöröshagymát és paprikát szintén felkockázva hozzáadjuk. Állandó kevergetés mellett üvegesre pirítjuk és a húst is hozzáadjuk, majd sózzuk,borsozzuk és majoránnával megszórjuk.

Addig pirítjuk a húst, amíg szépen kifehéredik, azután liszttel megszórjuk és az alaplével felöntjük.

Fedő alatt puhára főzzük. Legvégül kerül bele a zöldborsó. Addig főzzük, míg a borsó is megpuhul és tálalhatjuk is.