Májas fasírttorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj
- 5 nagyobb szelet száraz fehér vagy félbarna kenyér
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- tej (amennyit majd a kenyér felvesz)
- 15 dkg reszelt sajt
- 2 ek tejföl
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk kurkuma
- 1 tk fűszerpaprika
- petrezselyem
- bors (bővebb mennyiségben)
- só
Elkészítése:
A száraz kenyérszeleteket felkockázzuk és egy tálba tesszük. Ráöntünk annyi tejet, hogy az felszívja, akkor jó, ha nem csapódik ki a tej. Villa segítségével összetörjük, beleteszünk 10 dkg reszelt sajtot, a tejfölt, petrezselymet, majd belenyomunk 2 gerezd fokhagymát. Fűszerezzük kurkumával, sóval és ne sajnáljuk belőle a borsot! Végül a tojásokkal összedolgozzuk és félretesszük.
Apróra vágjuk a vöröshagymát, olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott, megtisztított csirkemájat. Fűszerpaprikával, sóval ízesítjük, a végén még 1 gerezd fokhagymát nyomunk bele. A tűzről levéve beledolgozzuk a kenyeres masszánkba.
Előveszünk egy tortaformát, picit olajjal megkenjük az oldalát és az alját, majd beleöntjük a masszát és vízszintesre elegyengetjük, a maradék reszelt sajttal megszórjuk. Szükségünk lesz egy olyan tepsire (az olaj esetleg utat törhet magának a formából), amibe ez a forma belefér és arra helyezve sütjük kb 30-40 percet 180 fokon.
Köretként vajas, petrezselymes krumplit tálalhatunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »