Magyaros tökös csirke recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemell (el lehet készíteni, akár sertéshúsból is)
- 0,5 kg gyalult tök
- 1/2 csokor friss kapor
- 1 db vöröshagyma
- só
- bors
- édes-nemes fűszerpaprika
- ételízesítő
- őrölt fűszer kömény
- olíva olaj
Elkészítése:
A tököt tegyük egy kiolajozott tepsibe. Szórjuk meg sóval, borssal, aprított kaporral, paprikával, ételízesítővel. Forgassuk össze alaposan. A hagymát és a csirkét kockázzuk fel. Kevés olajon pirítsuk meg a hagymát. Tűzről levéve fűszerezzük sóval, borssal, paprikával, köménnyel. Öntsünk bele egy kicsi vizet, tegyük vissza a tűzre. Tegyük bele a húst és fehéredésig kevergessük. A tök tetejére öntsük rá a csirkét. Alufóliával lefedve süssük meg. A végén fólia nélkül süssük még 10-20 percig.
Akinek belefér dúsíthatja natúr joghurttal.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »
A legjobb házias egytálételek – húsimádóknak és zöldségkedvelőknek
Amikor kevés az időd, de valami igazán laktatót szeretnél főzni, az egytálé
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »