Magyaros tökös csirke recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemell (el lehet készíteni, akár sertéshúsból is)
- 0,5 kg gyalult tök
- 1/2 csokor friss kapor
- 1 db vöröshagyma
- só
- bors
- édes-nemes fűszerpaprika
- ételízesítő
- őrölt fűszer kömény
- olíva olaj
Elkészítése:
A tököt tegyük egy kiolajozott tepsibe. Szórjuk meg sóval, borssal, aprított kaporral, paprikával, ételízesítővel. Forgassuk össze alaposan. A hagymát és a csirkét kockázzuk fel. Kevés olajon pirítsuk meg a hagymát. Tűzről levéve fűszerezzük sóval, borssal, paprikával, köménnyel. Öntsünk bele egy kicsi vizet, tegyük vissza a tűzre. Tegyük bele a húst és fehéredésig kevergessük. A tök tetejére öntsük rá a csirkét. Alufóliával lefedve süssük meg. A végén fólia nélkül süssük még 10-20 percig.
Akinek belefér dúsíthatja natúr joghurttal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »