Magyaros tökös csirke recept
Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemell (el lehet készíteni, akár sertéshúsból is)
- 0,5 kg gyalult tök
- 1/2 csokor friss kapor
- 1 db vöröshagyma
- só
- bors
- édes-nemes fűszerpaprika
- ételízesítő
- őrölt fűszer kömény
- olíva olaj
Elkészítése:
A tököt tegyük egy kiolajozott tepsibe. Szórjuk meg sóval, borssal, aprított kaporral, paprikával, ételízesítővel. Forgassuk össze alaposan. A hagymát és a csirkét kockázzuk fel. Kevés olajon pirítsuk meg a hagymát. Tűzről levéve fűszerezzük sóval, borssal, paprikával, köménnyel. Öntsünk bele egy kicsi vizet, tegyük vissza a tűzre. Tegyük bele a húst és fehéredésig kevergessük. A tök tetejére öntsük rá a csirkét. Alufóliával lefedve süssük meg. A végén fólia nélkül süssük még 10-20 percig.
Akinek belefér dúsíthatja natúr joghurttal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

