Magyaros tökös csirke recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemell (el lehet készíteni, akár sertéshúsból is)
- 0,5 kg gyalult tök
- 1/2 csokor friss kapor
- 1 db vöröshagyma
- só
- bors
- édes-nemes fűszerpaprika
- ételízesítő
- őrölt fűszer kömény
- olíva olaj
Elkészítése:
A tököt tegyük egy kiolajozott tepsibe. Szórjuk meg sóval, borssal, aprított kaporral, paprikával, ételízesítővel. Forgassuk össze alaposan. A hagymát és a csirkét kockázzuk fel. Kevés olajon pirítsuk meg a hagymát. Tűzről levéve fűszerezzük sóval, borssal, paprikával, köménnyel. Öntsünk bele egy kicsi vizet, tegyük vissza a tűzre. Tegyük bele a húst és fehéredésig kevergessük. A tök tetejére öntsük rá a csirkét. Alufóliával lefedve süssük meg. A végén fólia nélkül süssük még 10-20 percig.
Akinek belefér dúsíthatja natúr joghurttal.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.