Magyaros tökös csirke

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 0,5 kg csirkemell (el lehet készíteni, akár sertéshúsból is)
  • 0,5 kg gyalult tök
  • 1/2 csokor friss kapor
  • 1 db vöröshagyma
  • bors
  • édes-nemes fűszerpaprika
  • ételízesítő
  • őrölt fűszer kömény
  • olíva olaj

Elkészítése:
A tököt tegyük egy kiolajozott tepsibe. Szórjuk meg sóval, borssal, aprított kaporral, paprikával, ételízesítővel. Forgassuk össze alaposan. A hagymát és a csirkét kockázzuk fel. Kevés olajon pirítsuk meg a hagymát. Tűzről levéve fűszerezzük sóval, borssal, paprikával, köménnyel. Öntsünk bele egy kicsi vizet, tegyük vissza a tűzre. Tegyük bele a húst és fehéredésig kevergessük. A tök tetejére öntsük rá a csirkét. Alufóliával lefedve süssük meg. A végén fólia nélkül süssük még 10-20 percig.

Akinek belefér dúsíthatja natúr joghurttal.