Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Liba gulyásleves recept

Liba gulyásleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg libacomb
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 szál sárgarépa
    • 1 szál fehérrépa
    • 2 burgonya
    • 1 paprika
    • 1 paradicsom
    • 1 tk ételízesítő
    • 1 tk köménymag
    • 1 kávéskanál pirospaprika
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek rétesliszt
    • 1 ízlés szerint só
    • 1 ízlés szerint őrölt bors

    Elkészítése:

    A libacombokat kicsontozom, a felesleges, zsíros részeket levágom, felaprítom és kisütöm. A húst kockára vágom.

    A libahájból kisült töpörtyűt és a felesleges zsiradékot kiveszem, majd a maradékon megdinsztelem az apró kockára vágott hagymát. Ezután megpattogtatom rajta a köménymagot. Rádobom a húst, sózom, fehéredésig erős tűzöm pirítom, majd mérsékelt tűzön addig párolom, amíg elfő a leve.

    Ekkor hozzáadom a felaprított zöldségeket, fűszerezem, felöntöm 2,5 l vízzel, és addig főzöm, amíg minden megpuhul benne.
    Közben a tojásból és lisztből, pici sóval, közepesen lágy tésztát gyúrok, amit belecsipkedek a levesbe, majd 5 percig főzöm.
    Tálalás előtt picit pihentetem a levest.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá