Liba gulyásleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Liba gulyásleves

Hozzávalók:

  • 1 kg libacomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 2 burgonya
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 tk ételízesítő
  • 1 tk köménymag
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 1 tojás
  • 3 ek rétesliszt
  • 1 ízlés szerint só
  • 1 ízlés szerint őrölt bors

Elkészítése:

A libacombokat kicsontozom, a felesleges, zsíros részeket levágom, felaprítom és kisütöm. A húst kockára vágom.

A libahájból kisült töpörtyűt és a felesleges zsiradékot kiveszem, majd a maradékon megdinsztelem az apró kockára vágott hagymát. Ezután megpattogtatom rajta a köménymagot. Rádobom a húst, sózom, fehéredésig erős tűzöm pirítom, majd mérsékelt tűzön addig párolom, amíg elfő a leve.

Ekkor hozzáadom a felaprított zöldségeket, fűszerezem, felöntöm 2,5 l vízzel, és addig főzöm, amíg minden megpuhul benne.
Közben a tojásból és lisztből, pici sóval, közepesen lágy tésztát gyúrok, amit belecsipkedek a levesbe, majd 5 percig főzöm.
Tálalás előtt picit pihentetem a levest.