Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lecsós máj recept

Lecsós máj
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2-3 nagyobb paradicsom
    • 3-4 nagyobb paprika
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • kb 6-10 dkg zsiradék (ízlés szerint, hogy mennyire szeretnénk szaftosra)
    • 1 kg megtisztított máj
    • fűszerek ízlés szerint

    Elkészítése:

    Egy magasabb falú serpenyőben felolvasztom a zsiradékot. Az apróra vágott hagymát üvegesre pirítom. Aztán hozzáadom a kockára vágott paprikát és paradicsomot, megforgatom a hagymás-zsiradékban. Aztán kevés vizet öntök hozzá és kevés pirospaprikát szórok rá. Fedő alatt párolom addig, míg a paradicsomszeletek szét nem mállnak.

    Aztán belerakom a májat, összekeverem a lecsóval, fűszerezem ízlés szerint. Személy szerint én delikátot és piros aranyat szoktam használni, utóbbi csípős. Fedő alatt puhára párolom és már tálalható is.

    Tipp:

    A tálalás történhet rizzsel, kenyérrel, mindenkinek ízlése szerint.
    Elkészítés nagyon egyszerű, szerintem mindenki tudja, de azért kezdő szakácsok számára segíthet a leírás.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá