Lecsós máj recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2-3 nagyobb paradicsom
- 3-4 nagyobb paprika
- 1 nagy fej vöröshagyma
- kb 6-10 dkg zsiradék (ízlés szerint, hogy mennyire szeretnénk szaftosra)
- 1 kg megtisztított máj
- fűszerek ízlés szerint
Elkészítése:
Egy magasabb falú serpenyőben felolvasztom a zsiradékot. Az apróra vágott hagymát üvegesre pirítom. Aztán hozzáadom a kockára vágott paprikát és paradicsomot, megforgatom a hagymás-zsiradékban. Aztán kevés vizet öntök hozzá és kevés pirospaprikát szórok rá. Fedő alatt párolom addig, míg a paradicsomszeletek szét nem mállnak.
Aztán belerakom a májat, összekeverem a lecsóval, fűszerezem ízlés szerint. Személy szerint én delikátot és piros aranyat szoktam használni, utóbbi csípős. Fedő alatt puhára párolom és már tálalható is.
Tipp:
A tálalás történhet rizzsel, kenyérrel, mindenkinek ízlése szerint.
Elkészítés nagyon egyszerű, szerintem mindenki tudja, de azért kezdő szakácsok számára segíthet a leírás.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.