Lecsós csirkemell recept

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 3 nagyobb paradicsom
- 2 nagyobb paprika
- 2 közepes fej vöröshagyma
- só
- bors
- 1 csipet őrölt pirospaprika
- 2 kg burgonya
- víz
- 10 dkg teavaj
- kb 2 dl tej
Elkészítése:
A csirkemellet felcsíkozzuk és megmossuk.
Egy kerámia vagy teflon bevonatos edényben kevés olajon megpirítjuk a meghámozott és felszeletelt vöröshagymát. Ezután a paprikát és a paradicsomot apró darabokra vágjuk és hozzáadjuk a hagymához. Ezeket összepirítjuk és hozzáadjuk a húst. Ezt megszórjuk pirospaprikával, kevés vízzel felöntjük és sóval, borssal ízesítjük. Addig főzzük, ameddig a hús megpuhul.
A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. A főtt burgonyát összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »