Lecsós csirkemell recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 3 nagyobb paradicsom
- 2 nagyobb paprika
- 2 közepes fej vöröshagyma
- só
- bors
- 1 csipet őrölt pirospaprika
- 2 kg burgonya
- víz
- 10 dkg teavaj
- kb 2 dl tej
Elkészítése:
A csirkemellet felcsíkozzuk és megmossuk.
Egy kerámia vagy teflon bevonatos edényben kevés olajon megpirítjuk a meghámozott és felszeletelt vöröshagymát. Ezután a paprikát és a paradicsomot apró darabokra vágjuk és hozzáadjuk a hagymához. Ezeket összepirítjuk és hozzáadjuk a húst. Ezt megszórjuk pirospaprikával, kevés vízzel felöntjük és sóval, borssal ízesítjük. Addig főzzük, ameddig a hús megpuhul.
A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. A főtt burgonyát összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.