Lecsós csirkemell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 3 nagyobb paradicsom
  • 2 nagyobb paprika
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • bors
  • 1 csipet őrölt pirospaprika
  • 2 kg burgonya
  • víz
  • 10 dkg teavaj
  • kb 2 dl tej

Elkészítése:

A csirkemellet felcsíkozzuk és megmossuk.

Egy kerámia vagy teflon bevonatos edényben kevés olajon megpirítjuk a meghámozott és felszeletelt vöröshagymát. Ezután a paprikát és a paradicsomot apró darabokra vágjuk és hozzáadjuk a hagymához. Ezeket összepirítjuk és hozzáadjuk a húst. Ezt megszórjuk pirospaprikával, kevés vízzel felöntjük és sóval, borssal ízesítjük. Addig főzzük, ameddig a hús megpuhul.

A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. A főtt burgonyát összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük.