Lecsós csirke tarhonyával recept

Hozzávalók:
Lecsós csirkéhez:
- 70 dkg csirkeaprólék
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek zsiradék
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 kk só
- csipet bors
- csipet morzsolt majoránna
- 1 üveg lecsó (720 ml-es)
Tarhonyához:
- 1 cs tarhonya
- 3 ek olaj
- 1 kk só
- ízlés szerint chilipehely
Elkészítése:
A csirke részeit megmossuk és feldaraboljuk.
A kockára vágott vöröshagymát a zsiradékon megfuttatjuk, a tűzről levéve hozzáadjuk a húst, a fokhagymát és a fűszereket.
Felöntjük 7-8 dl vízzel, jól elkeverjük és miután felforrt, lassú lángon fedő alatt puhára főzzük.
Időnként rákóstolunk, ha igényli sózhatjuk.
Mielőtt a hús már teljesen megpuhulna, hozzáadjuk a lecsót és további 10-15 perc alatt készre főzzük.
A tarhonyát az olajon megpirítjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, sózzuk és lassú lángon puhára főzzük. Leszűrjük, egyszer hidegvízzel átöblítjük, majd szűrőben lecsepegtetjük. Ízlés szerint chilivel, illetve cayenne borssal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »