Lecsós csirke tarhonyával recept
Hozzávalók:
Lecsós csirkéhez:
- 70 dkg csirkeaprólék
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek zsiradék
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 kk só
- csipet bors
- csipet morzsolt majoránna
- 1 üveg lecsó (720 ml-es)
Tarhonyához:
- 1 cs tarhonya
- 3 ek olaj
- 1 kk só
- ízlés szerint chilipehely
Elkészítése:
A csirke részeit megmossuk és feldaraboljuk.
A kockára vágott vöröshagymát a zsiradékon megfuttatjuk, a tűzről levéve hozzáadjuk a húst, a fokhagymát és a fűszereket.
Felöntjük 7-8 dl vízzel, jól elkeverjük és miután felforrt, lassú lángon fedő alatt puhára főzzük.
Időnként rákóstolunk, ha igényli sózhatjuk.
Mielőtt a hús már teljesen megpuhulna, hozzáadjuk a lecsót és további 10-15 perc alatt készre főzzük.
A tarhonyát az olajon megpirítjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, sózzuk és lassú lángon puhára főzzük. Leszűrjük, egyszer hidegvízzel átöblítjük, majd szűrőben lecsepegtetjük. Ízlés szerint chilivel, illetve cayenne borssal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »









