Hozzávalók:
Lecsós csirkéhez:
Tarhonyához:
Elkészítése:
A csirke részeit megmossuk és feldaraboljuk.
A kockára vágott vöröshagymát a zsiradékon megfuttatjuk, a tűzről levéve hozzáadjuk a húst, a fokhagymát és a fűszereket.
Felöntjük 7-8 dl vízzel, jól elkeverjük és miután felforrt, lassú lángon fedő alatt puhára főzzük.
Időnként rákóstolunk, ha igényli sózhatjuk.
Mielőtt a hús már teljesen megpuhulna, hozzáadjuk a lecsót és további 10-15 perc alatt készre főzzük.
A tarhonyát az olajon megpirítjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, sózzuk és lassú lángon puhára főzzük. Leszűrjük, egyszer hidegvízzel átöblítjük, majd szűrőben lecsepegtetjük. Ízlés szerint chilivel, illetve cayenne borssal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!