Lapcsánka marinált lila hagymával és pulykasülttel recept
Hozzávalók:
Lapcsánka:
- 1 kg sárga burgonya
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- cayenne bors
- 1 ek aprított medvehagyma, vagy metélőhagyma
- őrölt bors
- 1 kk magos mustár
Marinált lila hagyma 2 személyre:
- 2 lila hagyma
- 3-4 ek balzsamecet
- kevés só
- 1 ek olívaolaj
- 1 kk méz
Hús:
- 2 pulykacombfilé
- 1 kk só
- őrölt fekete bors
- olívaolaj a sütéshez
- rozmaring
Elkészítése:
Lapcsánka készítése:
A burgonyát félkeményre főzzük sós vízben. Hagyjuk kihűlni, és váljunk meg a héjától. Káposztareszelőn reszeljük le, sózzuk, borsozzuk, tegyük bele az apróra vágott medvehagymát, majd a cayenne borsot, a mustárt, a reszelt fokhagymát és vöröshagymát, valamint a tojásokat. Összekeverjük, és nedves kézzel pogácsákat készítünk belőle. Olajat hevítünk egy serpenyőben, és süssük lassan, közepes lángon, egy kissé ellapítva szép pirosra mindkét oldalát.
A marinált hagyma készítése:
A lila hagymákat vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, a mézet rácsorgatjuk, majd fehér balzsamecetet öntünk rá. Összekeverjük. Így hagyjuk 1 órát állni hűtőben letakarva. Végül olívával meglocsoljuk, és tálaljuk.
A hús elkészítése:
A húsokat megmossuk, és kettévágjuk. Előkészítünk egy tepsit, és olívaolajjal meglocsoljuk. Ráültetjük a pulykacombfiléket, sózzuk, borsozzuk, és vágott rozmaringgal megszórjuk. Alufóliával letakarva lassú fokozaton, 150 fokos sütőben puhára sütjük. A lapcsánkával és a marinált lila hagymával tálaljuk.
A lapcsánka marinált lila hagymával és pulykasülttel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 4 g