Lapcsánka marinált lila hagymával és pulykasülttel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Lapcsánka marinált lila hagymával és pulykasülttel

Hozzávalók:

Lapcsánka:

  • 1 kg sárga burgonya
  • 2 tojás
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • cayenne bors
  • 1 ek aprított medvehagyma, vagy metélőhagyma
  • őrölt bors
  • 1 kk magos mustár

Marinált lila hagyma 2 személyre:

  • 2 lila hagyma
  • 3-4 ek balzsamecet
  • kevés só
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 kk méz

Hús:

  • 2 pulykacombfilé
  • 1 kk só
  • őrölt fekete bors
  • olívaolaj a sütéshez
  • rozmaring

Elkészítése:

Lapcsánka készítése:

A burgonyát félkeményre főzzük sós vízben. Hagyjuk kihűlni, és váljunk meg a héjától. Káposztareszelőn reszeljük le, sózzuk, borsozzuk, tegyük bele az apróra vágott medvehagymát, majd a cayenne borsot, a mustárt, a reszelt fokhagymát és vöröshagymát, valamint a tojásokat. Összekeverjük, és nedves kézzel pogácsákat készítünk belőle. Olajat hevítünk egy serpenyőben, és süssük lassan, közepes lángon, egy kissé ellapítva szép pirosra mindkét oldalát.

A marinált hagyma készítése:

A lila hagymákat vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, a mézet rácsorgatjuk, majd fehér balzsamecetet öntünk rá. Összekeverjük. Így hagyjuk 1 órát állni hűtőben letakarva. Végül olívával meglocsoljuk, és tálaljuk.

A hús elkészítése:

A húsokat megmossuk, és kettévágjuk. Előkészítünk egy tepsit, és olívaolajjal meglocsoljuk. Ráültetjük a pulykacombfiléket, sózzuk, borsozzuk, és vágott rozmaringgal megszórjuk. Alufóliával letakarva lassú fokozaton, 150 fokos sütőben puhára sütjük. A lapcsánkával és a marinált lila hagymával tálaljuk.