Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Különleges töltött csirke zöldségágyon recept

Különleges töltött csirke zöldségágyon
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
200 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 db előhűtött csirke
    • 1 ek olíva olaj
    • bors
    • fűszervarázs
    • Varrótű és spárga

    Töltelék:

    • 1 db vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 2 ek olíva olaj (étolaj is jó)
    • 1/2kg csirkemáj
    • 1 kis doboz gombakonzerv
    • 1 kk apróra vágott petrezselyem vagy lestyán de lehet mindkettő
    • őrölt bors
    • 1 kk ételízesítő
    • 1 tk darált-sózott házi pritamin paprika

    Töltelék 2:

    • 3 nagy szelet szikkadtabb kenyér (héj nélkül)
    • 1 csésze tej
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek apróra vágott friss snidling
    • 2 tk grill fűszerkeverék vagy ízvarázs

    Zöldségágyhoz:

    • 5 db burgonya
    • 2-3 db vöröshagyma
    • 2 nagyobb sárgarépa
    • néhány szem kelbimbó
    • ..és ízlés szerint zöldségek
    • 1 ek olíva olaj
    • őrölt bors

    Elkészítése:

    A töltelékhez a csirkemájat kikaparjuk a hártyából.

    A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és a zúzott fokhagymával az olíva olajon egy serpenyőben megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a májat és a fűszereket.

    Az összetevőket 6-7 percig teljes lángon pároljuk, végül hozzáadjuk a leszűrt gombát, össze keverjük és elzárjuk a lángot.

    Egy szűrőbe öntve hagyjuk kicsurogni, a leve nem kell!

    A kenyérre ráöntjük a tejet, azonnal kinyomkodjuk és a tojások kivételével összekeverjük a májas-gombás töltelékkel és a fűszerekkel, majd félretesszük addig, amíg a csirkét az alábbi video film segítségével előkészítjük a töltéshez:

    Ekkorra már visszahűlt a töltelék és belekeverjük a tojásokat.

    A csirkét kiterítve először a combokat és a szárnyízületet töltjük fel, majd a húsra téve kézzel elsimítjuk, elosztjuk, hogy egyenletesen jusson mindenhová!

    A két oldalát visszahajtjuk eredeti formára és spárgával összevarrjuk.

    A csirkét a hátára fordítva bekenjük az olajjal, borsozzuk és ízvarázzsal (de lehet sóval is) megszórjuk és félretesszük.

    A zöldségeket megtisztítjuk, vastagabb karikára vágjuk és tepsibe vagy tűzálló tálba téve átforgatjuk az olajjal és a fűszerekkel. (Víz nem kell alá!)

    Óvatosan ráhelyezzük a töltött csirkét, lefedjük és 190 fokon kb. 90 percig lefedve pároljuk, majd levesszük a sütőtál tetejét és még 20-25 percig hagyjuk pirulni!

    Miután elkészült várjunk, legalább 10 percet pihentessük, csak azután tegyük át tálra a megsült zöldségekkel együtt!

    Így önmagában is kiváló étel, én párolt rizzsel és sajtszósszal tálaltam a családnak! :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá