Hozzávalók:
Töltelék:
Töltelék 2:
Zöldségágyhoz:
Elkészítése:
A töltelékhez a csirkemájat kikaparjuk a hártyából.
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és a zúzott fokhagymával az olíva olajon egy serpenyőben megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a májat és a fűszereket.
Az összetevőket 6-7 percig teljes lángon pároljuk, végül hozzáadjuk a leszűrt gombát, össze keverjük és elzárjuk a lángot.
Egy szűrőbe öntve hagyjuk kicsurogni, a leve nem kell!
A kenyérre ráöntjük a tejet, azonnal kinyomkodjuk és a tojások kivételével összekeverjük a májas-gombás töltelékkel és a fűszerekkel, majd félretesszük addig, amíg a csirkét az alábbi video film segítségével előkészítjük a töltéshez:
Ekkorra már visszahűlt a töltelék és belekeverjük a tojásokat.
A csirkét kiterítve először a combokat és a szárnyízületet töltjük fel, majd a húsra téve kézzel elsimítjuk, elosztjuk, hogy egyenletesen jusson mindenhová!
A két oldalát visszahajtjuk eredeti formára és spárgával összevarrjuk.
A csirkét a hátára fordítva bekenjük az olajjal, borsozzuk és ízvarázzsal (de lehet sóval is) megszórjuk és félretesszük.
A zöldségeket megtisztítjuk, vastagabb karikára vágjuk és tepsibe vagy tűzálló tálba téve átforgatjuk az olajjal és a fűszerekkel. (Víz nem kell alá!)
Óvatosan ráhelyezzük a töltött csirkét, lefedjük és 190 fokon kb. 90 percig lefedve pároljuk, majd levesszük a sütőtál tetejét és még 20-25 percig hagyjuk pirulni!
Miután elkészült várjunk, legalább 10 percet pihentessük, csak azután tegyük át tálra a megsült zöldségekkel együtt!
Így önmagában is kiváló étel, én párolt rizzsel és sajtszósszal tálaltam a családnak! :)