Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krémes csirke recept

Krémes csirke
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 500 g csirkemell
    • 200 g ázsiai zöldségkeverék
    • 1 nagy pohár joghurt
    • 2 ek reszelt parmezán
    • 150 g reszelt ementáli, vagy füstölt sajt
    • 2 ek liszt
    • egy kis tej
    • bors
    • petrezselyem
    • bazsalikom
    • kakukkfű
    • olaj, vagy folyékony margarin

    Elkészítése:

    A csirkemellet csíkokra vágjuk, és befűszerezzük, majd egy serpenyőben az olajon elkezdjük pirítani. Amikor már majdnem jó a hús, hozzáadjuk a zöldségkeveréket, és azzal együtt pirítjuk tovább.

    Közben egy tálkába beleöntjük a joghurtot és a lisztet. Csomómentesre keverjük. Pici sót és borsot teszünk bele, és jól elkeverjük.

    Amikor már a zöldségek és a hús is puha, hozzáadjuk a joghurtos habarást, és kb. 5 percet kevergetve összefőzzük. Ezután hozzáadjuk a kétféle reszelt sajtot is. Folyamatos kevergetés mellett megvárjuk, míg elolvad a sajt, és a szósz jó sűrű lesz. (Ha nagyon besűrűsödik, egy kis tejjel lazíthatjuk, hogy jó krémes állagú legyen.)

    További 5 percet hagyjuk rotyogni, majd tálaljuk.

    Köretként nokedli, rizs, vagy tészta illik hozzá a leginkább.

    Tipp:

    Mivel mi laktózérzékenyek vagyunk, minden tejterméket laktózmentes hozzávalókkal helyettesítettem.

    Ha igazán omlós és puha húst szeretnénk, akkor előző este fűszerezzük be a csirkét, tegyük egy tálba, keverjük össze egy nagy pohár joghurttal, és hagyjuk egy éjszakát pihenni a hűtőben.

    A krémes csirke kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 147 kcal
    Fehérje: 15 g
    Szénhidrát: 6 g
    Zsír: 7 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá