Krémes csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 500 g csirkemell
  • 200 g ázsiai zöldségkeverék
  • 1 nagy pohár joghurt
  • 2 ek reszelt parmezán
  • 150 g reszelt ementáli, vagy füstölt sajt
  • 2 ek liszt
  • egy kis tej
  • bors
  • petrezselyem
  • bazsalikom
  • kakukkfű
  • olaj, vagy folyékony margarin

Elkészítése:

A csirkemellet csíkokra vágjuk, és befűszerezzük, majd egy serpenyőben az olajon elkezdjük pirítani. Amikor már majdnem jó a hús, hozzáadjuk a zöldségkeveréket, és azzal együtt pirítjuk tovább.

Közben egy tálkába beleöntjük a joghurtot és a lisztet. Csomómentesre keverjük. Pici sót és borsot teszünk bele, és jól elkeverjük.

Amikor már a zöldségek és a hús is puha, hozzáadjuk a joghurtos habarást, és kb. 5 percet kevergetve összefőzzük. Ezután hozzáadjuk a kétféle reszelt sajtot is. Folyamatos kevergetés mellett megvárjuk, míg elolvad a sajt, és a szósz jó sűrű lesz. (Ha nagyon besűrűsödik, egy kis tejjel lazíthatjuk, hogy jó krémes állagú legyen.)

További 5 percet hagyjuk rotyogni, majd tálaljuk.

Köretként nokedli, rizs, vagy tészta illik hozzá a leginkább.

Tipp:

Mivel mi laktózérzékenyek vagyunk, minden tejterméket laktózmentes hozzávalókkal helyettesítettem.

Ha igazán omlós és puha húst szeretnénk, akkor előző este fűszerezzük be a csirkét, tegyük egy tálba, keverjük össze egy nagy pohár joghurttal, és hagyjuk egy éjszakát pihenni a hűtőben.