Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszkéregben sült csirkeszárny recept

Kókuszkéregben sült csirkeszárny
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 csirkeszárny
    • 1 citrom leve és reszelt héja
    • 5 dkg kókuszreszelék
    • 1 tk curry
    • 1 tk marokkói csirke fűszerkeverék
    • 0,5 tk chili
    • őrölt bors
    • 3-4 ek olívaolaj

    Elkészítése:

    Egy tálba keverjük össze a fűszereket, a citrom levét és reszelt héjat, ízlés szerint sót, őrölt borsot, a kókuszreszeléket és az olívaolajat.

    Ezután alaposan forgassuk bele a csirkeszárnyakat, és legalább fél órát hagyjuk állni, hogy az ízek alaposan átjárják.

    Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, helyezzük rá a bepácolt csirkeszárnyakat, majd kanalazzuk rá a visszamaradt pácot.

    Helyezzük előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt süssük szép aranybarnára. (Én légkeverésnél 150 fokon, 25 percig sütöttem.)

    Ameddig a csirkeszárnyak elkészülnek készítsünk hozzá ízlés szerint köretet.

    A kókuszkéregben sült csirkeszárny kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 271 kcal
    Fehérje: 13 g
    Szénhidrát: 3 g
    Zsír: 23 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá