Kókuszkéregben sült csirkeszárny

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 csirkeszárny
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 1 tk curry
  • 1 tk marokkói csirke fűszerkeverék
  • 0,5 tk chili
  • őrölt bors
  • 3-4 ek olívaolaj

Elkészítése:

Egy tálba keverjük össze a fűszereket, a citrom levét és reszelt héjat, ízlés szerint sót, őrölt borsot, a kókuszreszeléket és az olívaolajat.

Ezután alaposan forgassuk bele a csirkeszárnyakat, és legalább fél órát hagyjuk állni, hogy az ízek alaposan átjárják.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, helyezzük rá a bepácolt csirkeszárnyakat, majd kanalazzuk rá a visszamaradt pácot.

Helyezzük előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt süssük szép aranybarnára. (Én légkeverésnél 150 fokon, 25 percig sütöttem.)

Ameddig a csirkeszárnyak elkészülnek készítsünk hozzá ízlés szerint köretet.