Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ketchupos sült csirkecomb recept

Ketchupos sült csirkecomb
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 6 csirkecomb
    • 1 kk só
    • 7 ek ketchup
    • 2 ek méz
    • 2 ek olaj
    • 0,5 kk őrölt bors
    • 3 kisebb gerezd fokhagyma
    • 1 közepes fej vöröshagyma

    Elkészítése:

    A combokat alaposan megtisztítjuk és leitatjuk róla vizet és meghintjük sóval.

    Egy tálkába, amibe majd beleférnek a combok is, beleöntjük a ketcupot, a mézet, az olajat, meghintjük borssal. A megtisztított fokhagymát belezúzzuk, a vöröshagymát pedig belereszeljük (utóbbihoz sajtreszelőt használtam). Alaposan összeforgatjuk, majd a húsokat egyesével jól megforgatjuk benne. Lefedve pár órát, de még jobb, ha egy egész éjszakát hagyjuk benne pácolódni.

    Egy közepes méretű tepsibe fektetjük a combokat, ráöntjük a tál alján maradt páclevet. Alufóliával lefedve, előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 40 percet puhítjuk, majd a fóliát levéve további 20 percet pirítjuk.
    Melegen, krumplipürével kínáljuk.

    Tipp:

    Az eredmény nem egy ropogósra sült, hanem egy puha, szaftos, kicsit pikáns csirke lett. A krumplipüré szerintem tökéletesen illett hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá