Ketchupos sült csirkecomb

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 6 csirkecomb
  • 1 kk só
  • 7 ek ketchup
  • 2 ek méz
  • 2 ek olaj
  • 0,5 kk őrölt bors
  • 3 kisebb gerezd fokhagyma
  • 1 közepes fej vöröshagyma

Elkészítése:

A combokat alaposan megtisztítjuk és leitatjuk róla vizet és meghintjük sóval.

Egy tálkába, amibe majd beleférnek a combok is, beleöntjük a ketcupot, a mézet, az olajat, meghintjük borssal. A megtisztított fokhagymát belezúzzuk, a vöröshagymát pedig belereszeljük (utóbbihoz sajtreszelőt használtam). Alaposan összeforgatjuk, majd a húsokat egyesével jól megforgatjuk benne. Lefedve pár órát, de még jobb, ha egy egész éjszakát hagyjuk benne pácolódni.

Egy közepes méretű tepsibe fektetjük a combokat, ráöntjük a tál alján maradt páclevet. Alufóliával lefedve, előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 40 percet puhítjuk, majd a fóliát levéve további 20 percet pirítjuk.
Melegen, krumplipürével kínáljuk.

Tipp:

Az eredmény nem egy ropogósra sült, hanem egy puha, szaftos, kicsit pikáns csirke lett. A krumplipüré szerintem tökéletesen illett hozzá.