Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kemencés kacsacombok cseréptálban recept

Kemencés kacsacombok cseréptálban
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
140 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 8 db kacsacomb
    • 1,5 kg burgonya
    • 4 db lila hagyma
    • 1 kávéskanál majoranna
    • 1 kávéskanál kakukkfű
    • 1 kávéskanál borsikafű
    • 2 db alma
    • 1 dl rozébor

    Elkészítése:

    A combokat megtisztítom, bedörzsölöm sóval, megszórom a fűszerekkel és fél órára hűtőbe teszem.

    A cseréptálat 15 percre vízbe teszem, a krumplit, hagymát meghámozom.

    A tál aljába szeletelem a krumplit és a megtisztított lila hagymát és megsózom.

    Ráteszem a befűszerezett combokat, elhelyezem rajta a cikkekre vágott almát.

    Aláöntöm a bort, lefedem és kemencébe tolom.

    300 fokon 120 percig sütöm, az utolsó 10 percben leveszem a fedelét és kicsit megpirítom.

    Párolt káposztával és a vele sült körettel tálalom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá