Kemencés kacsacombok cseréptálban

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
140 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 8 db kacsacomb
  • 1,5 kg burgonya
  • 4 db lila hagyma
  • 1 kávéskanál majoranna
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • 1 kávéskanál borsikafű
  • 2 db alma
  • 1 dl rozébor

Elkészítése:

A combokat megtisztítom, bedörzsölöm sóval, megszórom a fűszerekkel és fél órára hűtőbe teszem.

A cseréptálat 15 percre vízbe teszem, a krumplit, hagymát meghámozom.

A tál aljába szeletelem a krumplit és a megtisztított lila hagymát és megsózom.

Ráteszem a befűszerezett combokat, elhelyezem rajta a cikkekre vágott almát.

Aláöntöm a bort, lefedem és kemencébe tolom.

300 fokon 120 percig sütöm, az utolsó 10 percben leveszem a fedelét és kicsit megpirítom.

Párolt káposztával és a vele sült körettel tálalom.