Karalábés csirkekockák recept

Hozzávalók:
- 1 közepes csirkemellfilé
- 1 kisebb, zsenge karalábé
- 3 ek olaj
- 0,5 kk só
- 1 kk házi fokhagymakrém
- 2 dl főzőtejszín (20%-os)
- 1 kis csokor petrezselyemlevél
Elkészítése:
A csirkét megtisztítjuk, és kb. 1,5 x 1,5 cm-es kockára vágjuk.
A karalábét megmossuk, meghámozzuk, és a csirkével azonos méretűre kockázzuk.
Kevés felhevített olajon a húst fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a karalábét, és felengedjük kb. 0,5-1 dl vízzel. (Ez attól függ, hogy mennyire lepi el.) Ízesítjük sóval, fokhagymakrémmel, és fedő alatt puhára főzzük.
Ez alatt a zöld levelet megmossuk, kicsit leitatjuk róla a vizet, és egész apróra vágjuk.
Ha már puha, és elfőtte a levét a karalábés csirke, akkor belecsorgatjuk a tejszínt, kicsit átmelegítjük. Elzárjuk, és beleforgatjuk az apróra vágott petrezselyemlevelet.
Melegen, párolt rizs körettel kínáljuk.
Tipp:
Végtelenül egyszerű ebéd készült ma, mégpedig egy kevés csirkemell és a kertben szedett zsenge karalábé felhasználásával, rizs körettel.
A karalábés csirkekockák kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »