Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karalábés csirkekockák recept

Karalábés csirkekockák
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 közepes csirkemellfilé
    • 1 kisebb, zsenge karalábé
    • 3 ek olaj
    • 0,5 kk só
    • 1 kk házi fokhagymakrém
    • 2 dl főzőtejszín (20%-os)
    • 1 kis csokor petrezselyemlevél

    Elkészítése:

    A csirkét megtisztítjuk, és kb. 1,5 x 1,5 cm-es kockára vágjuk.

    A karalábét megmossuk, meghámozzuk, és a csirkével azonos méretűre kockázzuk.

    Kevés felhevített olajon a húst fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a karalábét, és felengedjük kb. 0,5-1 dl vízzel. (Ez attól függ, hogy mennyire lepi el.) Ízesítjük sóval, fokhagymakrémmel, és fedő alatt puhára főzzük.

    Ez alatt a zöld levelet megmossuk, kicsit leitatjuk róla a vizet, és egész apróra vágjuk.

    Ha már puha, és elfőtte a levét a karalábés csirke, akkor belecsorgatjuk a tejszínt, kicsit átmelegítjük. Elzárjuk, és beleforgatjuk az apróra vágott petrezselyemlevelet.

    Melegen, párolt rizs körettel kínáljuk.

    Tipp:

    Végtelenül egyszerű ebéd készült ma, mégpedig egy kevés csirkemell és a kertben szedett zsenge karalábé felhasználásával, rizs körettel.

    A karalábés csirkekockák kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 138 kcal
    Fehérje: 12 g
    Szénhidrát: 3 g
    Zsír: 9 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá