Karalábés csirkekockák

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 közepes csirkemellfilé
  • 1 kisebb, zsenge karalábé
  • 3 ek olaj
  • 0,5 kk só
  • 1 kk házi fokhagymakrém
  • 2 dl főzőtejszín (20%-os)
  • 1 kis csokor petrezselyemlevél

Elkészítése:

A csirkét megtisztítjuk, és kb. 1,5 x 1,5 cm-es kockára vágjuk.

A karalábét megmossuk, meghámozzuk, és a csirkével azonos méretűre kockázzuk.

Kevés felhevített olajon a húst fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a karalábét, és felengedjük kb. 0,5-1 dl vízzel. (Ez attól függ, hogy mennyire lepi el.) Ízesítjük sóval, fokhagymakrémmel, és fedő alatt puhára főzzük.

Ez alatt a zöld levelet megmossuk, kicsit leitatjuk róla a vizet, és egész apróra vágjuk.

Ha már puha, és elfőtte a levét a karalábés csirke, akkor belecsorgatjuk a tejszínt, kicsit átmelegítjük. Elzárjuk, és beleforgatjuk az apróra vágott petrezselyemlevelet.

Melegen, párolt rizs körettel kínáljuk.

Tipp:

Végtelenül egyszerű ebéd készült ma, mégpedig egy kevés csirkemell és a kertben szedett zsenge karalábé felhasználásával, rizs körettel.