Hozzávalók:
Elkészítése:
A csirkét megtisztítjuk, és kb. 1,5 x 1,5 cm-es kockára vágjuk.
A karalábét megmossuk, meghámozzuk, és a csirkével azonos méretűre kockázzuk.
Kevés felhevített olajon a húst fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a karalábét, és felengedjük kb. 0,5-1 dl vízzel. (Ez attól függ, hogy mennyire lepi el.) Ízesítjük sóval, fokhagymakrémmel, és fedő alatt puhára főzzük.
Ez alatt a zöld levelet megmossuk, kicsit leitatjuk róla a vizet, és egész apróra vágjuk.
Ha már puha, és elfőtte a levét a karalábés csirke, akkor belecsorgatjuk a tejszínt, kicsit átmelegítjük. Elzárjuk, és beleforgatjuk az apróra vágott petrezselyemlevelet.
Melegen, párolt rizs körettel kínáljuk.
Végtelenül egyszerű ebéd készült ma, mégpedig egy kevés csirkemell és a kertben szedett zsenge karalábé felhasználásával, rizs körettel.