Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karalábébundás csirkefalatok recept

Karalábébundás csirkefalatok
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 kisebb csirkemellfilé
    • 0,5 kk só
    • 2 púpos ek liszt a forgatáshoz
    • 6-7 dl olaj a sütéshez

    Bundához:

    • 2 kisebb, zsenge karalábé
    • 2 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csapott kk só
    • 1 nagy csipet őrölt bors
    • 1 púpos kk házi fokhagymakrém
    • 3 púpos ek liszt
    • 0,5 dl tej

    Elkészítése:

    A megtisztított csirkemelleket vékony csíkokra vágjuk, kicsit lecsepegtetjük. Meghintjük sóval, jól átforgatjuk, félretesszük.

    A karalábékat meghámozzuk, megtisztítjuk és sajtreszelőn lereszeljük.
    Egy tálkába ütjük a tojásokat, fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymakrémmel, majd villával kicsit felverjük. Hozzáadjuk a reszelt karalábét, majd kanalanként, kevergetve a lisztet. Végül a tejjel lazítjuk a sűrű tésztát.

    Bő olajat forrósítunk. Egy másik tálkába szórjuk a mártogatáshoz a lisztet.

    Ha már jó forró az olaj, akkor a csirkecsíkokat megforgatjuk előbb a lisztben, majd a karalábés masszában, és a forró olajban közepestől egy kicsit kisebb lángon szép barnára sütjük. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

    Tipp:

    Mit tegyünk ha a gyerekek nem eszik meg a karalábét? Csempésszük bele a kedvenc ételükbe. Én is így tettem. Ahogy ők hívják, “csipszes husit” ígértem ebédre. De most egy kicsit variáltam rajta és két karalábét belereszeltem a bundába. Észre sem vették a különbséget, úgy eszegették, mintha édesség lenne. Omlós csirke, amit finom, puha bunda von be. Édes céklasalátával kínáltam.
    Nem, nincs semmi extra alapanyag, színező benne, a saját tyúkoknak köszönhető a szép sárga szín :-)

    A karalábébundás csirkefalatok kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 148 kcal
    Fehérje: 19 g
    Szénhidrát: 6 g
    Zsír: 5 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá