Hozzávalók:
Bundához:
Elkészítése:
A megtisztított csirkemelleket vékony csíkokra vágjuk, kicsit lecsepegtetjük. Meghintjük sóval, jól átforgatjuk, félretesszük.
A karalábékat meghámozzuk, megtisztítjuk és sajtreszelőn lereszeljük.
Egy tálkába ütjük a tojásokat, fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymakrémmel, majd villával kicsit felverjük. Hozzáadjuk a reszelt karalábét, majd kanalanként, kevergetve a lisztet. Végül a tejjel lazítjuk a sűrű tésztát.
Bő olajat forrósítunk. Egy másik tálkába szórjuk a mártogatáshoz a lisztet.
Ha már jó forró az olaj, akkor a csirkecsíkokat megforgatjuk előbb a lisztben, majd a karalábés masszában, és a forró olajban közepestől egy kicsit kisebb lángon szép barnára sütjük. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Mit tegyünk ha a gyerekek nem eszik meg a karalábét? Csempésszük bele a kedvenc ételükbe. Én is így tettem. Ahogy ők hívják, “csipszes husit” ígértem ebédre. De most egy kicsit variáltam rajta és két karalábét belereszeltem a bundába. Észre sem vették a különbséget, úgy eszegették, mintha édesség lenne. Omlós csirke, amit finom, puha bunda von be. Édes céklasalátával kínáltam.
Nem, nincs semmi extra alapanyag, színező benne, a saját tyúkoknak köszönhető a szép sárga szín :-)