Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült kacsamell recept

Sült kacsamell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kisebb kacsamell filé (30 dkg)
    • 10 db újkrumpli
    • 1 sárgarépa
    • 1 pohár rizs
    • őrölt fekete bors
    • 1 szál rozmaring
    • 1 gerezd fokhagyma
    • étolaj
    • kacsazsír

    Elkészítése:

    A rizst reggel beáztatom, a kacsamellet egy kicsit klopfolom, szélesebb csíkokra vágom. Sózom, borsozom, vágok rá fokhagymát, locsolok rá olajat, beteszem a hűtőbe.

    Délben a rizst felteszem főni, a megsikált krumplit sós vízben előfőzöm. A répát csíkokra vágom.

    Egy serpenyőbe teszek egy kevés kacsazsírt, rárakom a kacsamellcsíkokat, a krumplit és a répát. Beteszem a 200 fokra előmelegített sütőbe. 15 perc elteltével megfordítom. 10 percig sütöm így is, majd még 5 percig grillezem.

    Rövid pihentetés után tálalok. A rizsre locsolok a szaftból, a krumplira és a rizsre vágok petrezselymet. Teszek mellé csalamádét.

    Tudom, sokan a bőrével együtt sütik, mivel úgy szaftosabb. (Ráadásul, a irdalt bőr nagyon mutatós megpirulva.) De – mivel pácoltam – így is omlós lesz a hús.

    Tipp:

    Szeretem a csirkemellet, gyakran fogyasztom, de – legyünk őszinték – a kacsa az ízesebb, finomabb.

    A sült kacsamell kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 165 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 14 g
    Zsír: 9 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá