Hozzávalók:
Elkészítése:
A rizst reggel beáztatom, a kacsamellet egy kicsit klopfolom, szélesebb csíkokra vágom. Sózom, borsozom, vágok rá fokhagymát, locsolok rá olajat, beteszem a hűtőbe.
Délben a rizst felteszem főni, a megsikált krumplit sós vízben előfőzöm. A répát csíkokra vágom.
Egy serpenyőbe teszek egy kevés kacsazsírt, rárakom a kacsamellcsíkokat, a krumplit és a répát. Beteszem a 200 fokra előmelegített sütőbe. 15 perc elteltével megfordítom. 10 percig sütöm így is, majd még 5 percig grillezem.
Rövid pihentetés után tálalok. A rizsre locsolok a szaftból, a krumplira és a rizsre vágok petrezselymet. Teszek mellé csalamádét.
Tudom, sokan a bőrével együtt sütik, mivel úgy szaftosabb. (Ráadásul, a irdalt bőr nagyon mutatós megpirulva.) De – mivel pácoltam – így is omlós lesz a hús.
Szeretem a csirkemellet, gyakran fogyasztom, de – legyünk őszinték – a kacsa az ízesebb, finomabb.