Sült kacsamell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 kisebb kacsamell filé (30 dkg)
  • 10 db újkrumpli
  • 1 sárgarépa
  • 1 pohár rizs
  • őrölt fekete bors
  • 1 szál rozmaring
  • 1 gerezd fokhagyma
  • étolaj
  • kacsazsír

Elkészítése:

A rizst reggel beáztatom, a kacsamellet egy kicsit klopfolom, szélesebb csíkokra vágom. Sózom, borsozom, vágok rá fokhagymát, locsolok rá olajat, beteszem a hűtőbe.

Délben a rizst felteszem főni, a megsikált krumplit sós vízben előfőzöm. A répát csíkokra vágom.

Egy serpenyőbe teszek egy kevés kacsazsírt, rárakom a kacsamellcsíkokat, a krumplit és a répát. Beteszem a 200 fokra előmelegített sütőbe. 15 perc elteltével megfordítom. 10 percig sütöm így is, majd még 5 percig grillezem.

Rövid pihentetés után tálalok. A rizsre locsolok a szaftból, a krumplira és a rizsre vágok petrezselymet. Teszek mellé csalamádét.

Tudom, sokan a bőrével együtt sütik, mivel úgy szaftosabb. (Ráadásul, a irdalt bőr nagyon mutatós megpirulva.) De – mivel pácoltam – így is omlós lesz a hús.

Tipp:

Szeretem a csirkemellet, gyakran fogyasztom, de – legyünk őszinték – a kacsa az ízesebb, finomabb.