Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kacsa- és libasült recept

Kacsa- és libasült
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kacsamell
    • 4 kacsacomb
    • 1 libamell
    • 2 libacomb
    • 2 tk morzsolt majoránna
    • 1 tk kakukkfű
    • 2 dl száraz fehérbor
    • ízlés szerint őrölt fekete bors
    • ízlés szerint só

    Elkészítése:

    A combokat és a mellet sóval, borssal bedörzsölöm, a húsos felét fűszerezem majoránnával és kakukkfűvel.

    Egy tepsibe egymás mellé rakom a húsokat, aláöntöm a bort. Alufóliával lefedve, 200 fokon 80 percig sütöm, majd a fóliát levéve, még 15 perc alatt ropogósra sütöm a bőrét.

    Tipp:

    A fagyasztóláda mélye sokszor kincseket rejt, amiért érdemes néha feltúrni. Szerencsére húsoknál mindig ráírom a csomagra mi van benne, ezért nem ér meglepetés. Kacsa-, libamelleket és combokat leltem, amiért érdemes volt felfűteni a kemencét. Az eredmény pedig itt látható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá