Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Indiai gombás csirke recept

Indiai gombás csirke
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 db konyhakész csirke, részeire bontva
    • 50 dkg gomba
    • Páchoz:
    • olívaolaj
    • csípős ketchup
    • curry por
    • őrölt bors
    • zúzott fokhagyma
    • őrölt kömény
    • leheletnyi őrölt fahéj
    • 1 ek méz

    Elkészítése:

    A pác hozzávalóit alaposan összekeverjük, mindegyikből ízlés szerint teszünk egy tálba. Aki nem szereti a csípős ízeket, az használhat csemege ketchupot, a curry miatt még így is kicsit pikáns lesz az összhatás, de nem fog csípni. Aki viszont csípős rajongó, az nyugodtan tehet még külön is bele chilit.

    A keverékbe beleforgatjuk a csirkedarabokat és egy tepsibe pakoljuk. Kicsit hagyjuk állni, hogy az ízek átjárják a húst is. Ezt elősegíthetjük azzal, ha a csontok mellett egy éles-hegyes késsel bevagdaljuk a húst. Mielőtt sütőbe tennénk, mellészórjuk a felezett gombákat, aláöntünk egy bő fél dl vizet, lefóliázzuk és forró sütőbe toljuk.

    Bő 40-50 perc kell azért neki, hogy a hús jól megpuhuljon. Ezután levesszük a fóliát és még pár percre visszatesszük a sütőbe takarás nélkül, majd tálra szedjük a húsokat és a gombát.

    Tipp:

    Ha krumplival tálaljuk, akkor érdemes a tepsiben lévő szaftot beletörni a krumpliba.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá