Húsvéti töltött csirkecomb friss salátával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 6 személyre:
- 6 db csirkecomb
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg sonka
- 2 szelet rozskenyér
- 2 dl tej
- 10 dkg húsos, füstölt szalonna
- 4 fej vöröshagyma
- só
- őrölt bors
- ételízesítő
- szárnyas fűszer
- 1 csomag medvehagyma
A salátához:
- fél csomag angol zeller
- fél csomag újhagyma
- 2 db paradicsom
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 db cékla
- 1 csomag piros retek
- só
- balzsamecet
- olíva olaj
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és tetszésünk szerint feldaraboljuk. A tojásokból három darabot megfőzünk. Két darab hagymát, a szalonnát és a medvehagymát apróra vágjuk. A főtt tojásokat és a sonkát felkockázzuk. A rozskenyeret tejbe áztatjuk, kinyomkodjuk. A csirkecombokat megtisztítjuk, sózzuk. A maradék vöröshagymát cikkekre vágjuk.
A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a sonkát, sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt szórunk rá. Pár percet pirítjuk, majd beletesszük a medvehagymát. Négy-öt percet dinszteljük, majd levesszük a tűzről. Hozzákeverjük a kinyomkodott zsemléket, egy nyers tojást és a kockára vágott főtt tojást.
A combokon fellazítjuk a bőrt és betöltjük a töltelékkel. Tepsibe tesszük a cikkekre vágott vöröshagymával együtt, szárnyas fűszerrel megszórjuk. Kevés vizet öntünk alá, lefóliázzuk a tepsit és egy órát sütjük. Levesszük a fóliát és sűrűn locsolgatva szép pirosra sütjük.
A salátához a zöldségeket összekeverjük,sózzuk,balzsamecetet és olíva olajat csepegtetünk rá. A combokat a salátával kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!