Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsvéti töltött csirkecomb friss salátával recept

Húsvéti töltött csirkecomb friss salátával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók 6 személyre:

    • 6 db csirkecomb
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg sonka
    • 2 szelet rozskenyér
    • 2 dl tej
    • 10 dkg húsos, füstölt szalonna
    • 4 fej vöröshagyma
    • őrölt bors
    • ételízesítő
    • szárnyas fűszer
    • 1 csomag medvehagyma

    A salátához:

    • fél csomag angol zeller
    • fél csomag újhagyma
    • 2 db paradicsom
    • 1 db piros kaliforniai paprika
    • 1 db cékla
    • 1 csomag piros retek
    • balzsamecet
    • olíva olaj

    Elkészítése:
    A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és tetszésünk szerint feldaraboljuk. A tojásokból három darabot megfőzünk. Két darab hagymát, a szalonnát és a medvehagymát apróra vágjuk. A főtt tojásokat és a sonkát felkockázzuk. A rozskenyeret tejbe áztatjuk, kinyomkodjuk. A csirkecombokat megtisztítjuk, sózzuk. A maradék vöröshagymát cikkekre vágjuk.

    A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a sonkát, sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt szórunk rá. Pár percet pirítjuk, majd beletesszük a medvehagymát. Négy-öt percet dinszteljük, majd levesszük a tűzről. Hozzákeverjük a kinyomkodott zsemléket, egy nyers tojást és a kockára vágott főtt tojást.

    A combokon fellazítjuk a bőrt és betöltjük a töltelékkel. Tepsibe tesszük a cikkekre vágott vöröshagymával együtt, szárnyas fűszerrel megszórjuk. Kevés vizet öntünk alá, lefóliázzuk a tepsit és egy órát sütjük. Levesszük a fóliát és sűrűn locsolgatva szép pirosra sütjük.

    A salátához a zöldségeket összekeverjük,sózzuk,balzsamecetet és olíva olajat csepegtetünk rá. A combokat a salátával kínáljuk.
    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá