Húsgombócos makarónitorta recept

Hozzávalók:
Gombócokhoz:
- 25 dkg darált pulykahús
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 0,5 kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
Továbbá:
- 3 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 3,5 dl paradicsomlé
- 1 ek ketchup
- 0,5 kk só
- 1 csipet morzsolt oregánó
- 1 nagy csipet morzsolt bazsalikom
- 1 tk cukor
- 25 dkg makaróni tészta
- 20 dkg sajt
Elkészítése:
A darált húst összedolgozzuk a finomra reszelt hagymával, a sóval és a borssal, majd vizes kézzel apró golyókat formázunk.
Az olajon üvegesre pároljuk a felkockázott hagymát, majd fehéredésig pirítjuk rajta a gombócokat. Felengedjük a paradicsomlével, majd ízesítjük a fűszerekkel és fedő alatt puhára főzzük.
Ha a hús puha, akkor beleforgatjuk a kifőtt, és lecsepegtetett makarónit, valamint a lereszelt sajt kétharmadát.
Egy kevés zsemlemorzsával megszórt, közepes méretű, csatos tortaformába simítjuk és megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
180 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd leemeljük róla a csatos karikát, és kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »