Húsgombócos makarónitorta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Gombócokhoz:
- 25 dkg darált pulykahús
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 0,5 kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
Továbbá:
- 3 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 3,5 dl paradicsomlé
- 1 ek ketchup
- 0,5 kk só
- 1 csipet morzsolt oregánó
- 1 nagy csipet morzsolt bazsalikom
- 1 tk cukor
- 25 dkg makaróni tészta
- 20 dkg sajt
Elkészítése:
A darált húst összedolgozzuk a finomra reszelt hagymával, a sóval és a borssal, majd vizes kézzel apró golyókat formázunk.
Az olajon üvegesre pároljuk a felkockázott hagymát, majd fehéredésig pirítjuk rajta a gombócokat. Felengedjük a paradicsomlével, majd ízesítjük a fűszerekkel és fedő alatt puhára főzzük.
Ha a hús puha, akkor beleforgatjuk a kifőtt, és lecsepegtetett makarónit, valamint a lereszelt sajt kétharmadát.
Egy kevés zsemlemorzsával megszórt, közepes méretű, csatos tortaformába simítjuk és megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
180 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd leemeljük róla a csatos karikát, és kínáljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.