Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsgombócos makarónitorta recept

Húsgombócos makarónitorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Gombócokhoz:

    • 25 dkg darált pulykahús
    • 1 kisebb fej vöröshagyma
    • 0,5 kk só
    • 1 nagy csipet őrölt bors

    Továbbá:

    • 3 ek olaj
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3,5 dl paradicsomlé
    • 1 ek ketchup
    • 0,5 kk só
    • 1 csipet morzsolt oregánó
    • 1 nagy csipet morzsolt bazsalikom
    • 1 tk cukor
    • 25 dkg makaróni tészta
    • 20 dkg sajt

    Elkészítése:

    A darált húst összedolgozzuk a finomra reszelt hagymával, a sóval és a borssal, majd vizes kézzel apró golyókat formázunk.

    Az olajon üvegesre pároljuk a felkockázott hagymát, majd fehéredésig pirítjuk rajta a gombócokat. Felengedjük a paradicsomlével, majd ízesítjük a fűszerekkel és fedő alatt puhára főzzük.
    Ha a hús puha, akkor beleforgatjuk a kifőtt, és lecsepegtetett makarónit, valamint a lereszelt sajt kétharmadát.

    Egy kevés zsemlemorzsával megszórt, közepes méretű, csatos tortaformába simítjuk és megszórjuk a maradék reszelt sajttal.

    180 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd leemeljük róla a csatos karikát, és kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá