Húsgombócos makarónitorta recept
Hozzávalók:
Gombócokhoz:
- 25 dkg darált pulykahús
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 0,5 kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
Továbbá:
- 3 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 3,5 dl paradicsomlé
- 1 ek ketchup
- 0,5 kk só
- 1 csipet morzsolt oregánó
- 1 nagy csipet morzsolt bazsalikom
- 1 tk cukor
- 25 dkg makaróni tészta
- 20 dkg sajt
Elkészítése:
A darált húst összedolgozzuk a finomra reszelt hagymával, a sóval és a borssal, majd vizes kézzel apró golyókat formázunk.
Az olajon üvegesre pároljuk a felkockázott hagymát, majd fehéredésig pirítjuk rajta a gombócokat. Felengedjük a paradicsomlével, majd ízesítjük a fűszerekkel és fedő alatt puhára főzzük.
Ha a hús puha, akkor beleforgatjuk a kifőtt, és lecsepegtetett makarónit, valamint a lereszelt sajt kétharmadát.
Egy kevés zsemlemorzsával megszórt, közepes méretű, csatos tortaformába simítjuk és megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
180 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd leemeljük róla a csatos karikát, és kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










