Húsgombócos makarónitorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Gombócokhoz:

  • 25 dkg darált pulykahús
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 0,5 kk só
  • 1 nagy csipet őrölt bors

Továbbá:

  • 3 ek olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3,5 dl paradicsomlé
  • 1 ek ketchup
  • 0,5 kk só
  • 1 csipet morzsolt oregánó
  • 1 nagy csipet morzsolt bazsalikom
  • 1 tk cukor
  • 25 dkg makaróni tészta
  • 20 dkg sajt

Elkészítése:

A darált húst összedolgozzuk a finomra reszelt hagymával, a sóval és a borssal, majd vizes kézzel apró golyókat formázunk.

Az olajon üvegesre pároljuk a felkockázott hagymát, majd fehéredésig pirítjuk rajta a gombócokat. Felengedjük a paradicsomlével, majd ízesítjük a fűszerekkel és fedő alatt puhára főzzük.
Ha a hús puha, akkor beleforgatjuk a kifőtt, és lecsepegtetett makarónit, valamint a lereszelt sajt kétharmadát.

Egy kevés zsemlemorzsával megszórt, közepes méretű, csatos tortaformába simítjuk és megszórjuk a maradék reszelt sajttal.

180 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd leemeljük róla a csatos karikát, és kínáljuk.