Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Háromhagymás csirke aprópecsenye recept

Háromhagymás csirke aprópecsenye
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg csirkemell
    • 80 dkg burgonya
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 10 dkg gyöngyhagyma (ecetes)
    • 10 db koktélparadicsom
    • 1 ek liszt
    • borsikafű
    • köménymag

    Elkészítése:

    A csirkemellet 3-4 cm-es csíkokra vágjuk, egy kevés zsiradékon megpirítjuk, majd sózzuk és borsikafűvel ízesítjük.

    A vöröshagymát félkarikákra szeleteljük, a fokhagymát apróra kockázzuk, és a hús közé dobjuk. 2-3 perc alatt összeforgatjuk, pirítjuk.

    Ezután egy evőkanál liszttel meghintjük, elkeverjük, felöntjük 1,5 dl vízzel, és kiforraljuk. Az utolsó 1-2 percben a gyöngyhagymát és a gerezdekre vágott paradicsomot is belekeverjük.

    Ezalatt a burgonyát héjában megfőzzük, a húshoz hasonló hasábokra daraboljuk. Forró zsiradékon szépen megpirítjuk, közben egész köményt szórunk rá, és az aprópecsenyével összekeverve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá